Οι δραστηριότητες δημοσιότητας του έργου ΠΑΖΛ (PUZL) περιλαμβάνουν προβολή των αποτελεσμάτων με συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια ημερίδες και συναφή γεγονότα, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Πιο συγκεκριμένα:

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η παρουσία του Εργαστηρίου Μοριακής και Υπολογιστικής Βιολογίας και Γενετικής στην 87η ΔΕΘ η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το Εργαστήριο Μοριακής και Υπολογιστικής Βιολογίας και Γενετικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχει στην αναγνωρισμένης αξίας έκθεση ,στο περίπτερο 14 του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και ήδη από την πρώτη μέρα η μπύρα που αποτελεί προϊον του ερευνητικού μας έργου PUZL: «Μοριακή ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτόχθονων ποικιλιών λυκίσκου για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ζύθων με ονομασία_προέλευσης- ΠΑΖΛ (Παραγωγή Ανάλυση Ζύθων Λυκίσκου) [ΣΤΕΡ1-0026139]» προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.

Το κοινό έμεινε ενθουσιαμένο δοκιμάζοντας την πρώτη ελληνική μπύρα που παράγεται απο λικίσκο που συλλέχθηκε απο περιοχές της Ελλάδας.


Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετείχε δυναμικά στη Διεθνή Έκθεση/Συνέδριο Ψηφιακής Τεχνολογίας & Καινοτομίας «BEYOND 2023» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από την Τετάρτη 24 Μαΐου έως την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023.Στην έκθεση είχε την ευκαιρία ο ερευνητής Ταμπόσης Ιωάννης να παρουσιάσει στους υπουργούς Στέλιο Πέτσα και Άδωνι Γεωργιάδη, στον Αντιπεριφερειάρχη καινοτομίας, νέων τεχνολογιών και ψηφιακής διακυβέρνησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνο Βαρδακώστα καθώς και στο κοινό τα αποτελέσματα του ερευνητικού μας έργου.

Παρουσίαση του έργου και των αποτελεσμάτων του απο την ερευνητική ομάδα στην έκθεση #Beyond2022 στα περίπτερα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το Περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην 2η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας “BEYOND 4.0”.
Ο εκθεσιακός χώρος του Π.Θ φιλοξενεί ζωντανές επιδείξεις διαφόρων τεχνολογικών & ψηφιακών εφαρμογών και βίντεο με προβολή καινοτόμων επιτευγμάτων του ιδρύματος. Το περίπτερο είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ιωάννης Μπουτίνας και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της επιστημονικής ομάδας του εέργου ΠΑΖΛ στη έκθεση LAMIA EXPO στη Λαμία, που επέστρεψε δυναμικά και πραγματοποιήθηκε από τις 23 – 28 Σεπτεμβρίου 2022 στο Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Λαμίας. Στο εξειδικευμένο της περίπτερο παρουσιάστηκαν επιδείξεις των αποτελεσμάτων του έργου μας “Μοριακή ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτόχθονων ποικιλιών λυκίσκου για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ζύθων με ονομασία προέλευσης”